Muiden suusta

”Miika on aina valmis ideoimaan ja kokeilemaan uusia juttuja.”

Miikalla on uskomaton kyky toiminnan kehittämiseen. Hän tekee sen tavalla, joka kyseenalaistaa totutun, mutta antaa samalla arvon tehdylle työlle ja sen tekijöille. Uutta Miika lähtee aina tekemään porukalla ja kuunnellen muita, mukaan lukien työntekijöitä. Miikan tapa johtaa on uudistava, inhimillinen ja kuunteleva. Miikaa tulee ikävä. <3"

Miikan kanssa on tosi helppo työskennellä. Tulee olo, että työskentelemme yhdessä ensisijaisesti ihmisinä, ei edustuskoneina, joiden pitää jaksaa loputtomiin asti täydellisinä. Olo siitä, että tulee kuulluksi ja ymmärretyksi on ollut merkittävimpiä jaksamistani lisääviä tekijöitä. Miikalla on hyvä sosiaalinen pelisilmä ja hän puhuu asioista suoraan, avoimesti ja sydämestä. Tämä yhdistettynä kriittiseen otteeseen on vienyt ylioppilaskuntamme toimintaa huomattavasti eteenpäin. Johtajana Miikaa on vaikea olla rakastamatta.

”Miika on inhimillinen, huumorintajuinen ja kärsivällinen johtaja. Hänen johdollaan keskitymme olennaiseen ja saamme paljon aikaan kiireisinäkin aikoina.”

”Miika tekee edunvalvontaa intohimolla ja johtaa sydämellä. Puheenjohtajana hän on ymmärtävä ja lämmin sekä saa asioita aikaiseksi tehokkaasti. Valitessaan Miikan SYL saa itselleen hemmetin hyvän puheenjohtajan.”

”Miika johtaa visiolla kuunnellen kuitenkin muita ja arvioiden aina eri vaihtoehtoja kriittisesti.”

Ansioluettelo

Koulutus

Kauppatieteiden ylioppilas, Turun yliopisto, tietojärjestelmätiede (2013-)Sivuaineet: taloustiede ja markkinointiYlioppilas, Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, 2013Kielitaito: Suomi (äidinkieli), englanti (sujuva), ruotsi (hyvä), ranska (kohtalainen)

Luottamustoimet

2017                 Turun yliopiston ylioppilaskunta, hallituksen puheenjohtaja2017                 Turun yliopiston laajennetun johtoryhmän jäsen2016-2017       Turun yliopiston opetuksen ja oppimisen strateginen ohjelma -työryhmän jäsen2016-2017       Turun kauppakorkeakoulun johtokunta, jäsen2016                 TYY, hallituksen varapuheenjohtaja (sosiaalipolitiikka ja viestintä)2015                 Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry, hallituksen jäsen ja NESU-vastaava2015                 Turun KY:n KYliste-lehti, toinen päätoimittaja ja AD2014                  KY-Tricolore ry, sihteeri2014                 Turun KY:n kulttuurijaosto, rahastonhoitaja

Työkokemus

Kesät 2015 ja 2016       Asiakaspalvelija, IKEA OyKevät 2015                     Analyytikkoharjoittelija, Kuntamaisema OyKesä 2014                       Pihatyöntekijä, RTK-Henkilöstöpalvelu OyKesä 2010                       Kesätyöntekijä, Toimihenkilöunioni ry

Miika

Olen aina ollut aktiivinen. Ennen päiväni täyttyivät uimisesta, nyt yliopistoaikana järjestötoiminta ja vaikuttaminen ovat ottaneet tämän roolin. Afterworkit kantapaikassa kaveriporukalla, kävelyt jokirannassa ja mökkeily perheen kanssa ovat tapoja, joilla rentoudun. Olen haaveillut niin arkkitehdin, kokin, juristin kuin äidinkielenopettajan urasta. Sittemmin olen huomannut, että vahvuuteni ovat ihmisten kanssa toimimisessa ja johtamisessa.

Opiskeluaikani ajan olen saanut johtaa ja tulla johdetuksi erilaisissa tehtävissä. Olen johtanut vapaaehtoisista koostuvia tiimejä, toiminut hallituksen jäsenenä, ollut varapuheenjohtajana osa johtoryhmää ja hallituksen puheenjohtajana vastannut viime kädessä ylioppilaskunnan arkipäivän toiminnan johtamisesta. Olen huomannut, että asiantuntijatyön johtamisessa kolmen asian tulee korostua: empaattisuuden, läsnäolon ja ihmisläheisyyden.

Minun intohimoni on sparraamisessa, visioinnissa, yhteisön kehittämisessä ja muiden tukemisessa. Myös koulutustaustani kautta johtamisen ja työn organisoinnin kysymykset ovat itseäni lähellä. Kuunteleminen, yhteenkuuluvuuden tunteen sekä yhteisen vision kirkastaminen ovat johtajan tärkeimpiä tehtäviä. Olen TYYn hallituksen puheenjohtajana saanut johtaa moniäänistä työyhteisöä ja nähdä sen kehittyvän. Se on ollut elämäni paras kokemus. En ole johtajana valmis, mutta valmis kehittymään: siksi haluan tarttua tähän haasteeseen.